POINT
OF SALE
PRODUCTIE

DIENSTVERLENING
HANDEL EN
LOGISTIEK

ONDERWIJS
OVERHEID
ORGANISATIE

EXACT
WE VOEGEN
UW BRANCHE
GRAAG TOE

"Je moet doen waar je goed in bent"

William Hermans is een ambitieuze entrepreneur. Deze AA accountant startte in 2006 zijn eigen bedrijf Hermans Accountants & Belastingadviseurs. Al snel groeide zijn onderneming uit van een eenmanszaak tot een kantoor met zes medewerkers in 2010. En volgens William Hermans is het einde van zijn groei nog lang niet in zicht. Een enerverend gesprek met een bevlogen ondernemer over succes van zijn bedrijf en de rol van de automatisering daarin.
 
Ondernemerschap
“Het ondernemerschap heeft altijd al in mijn bloed gezeten”, aldus William Hermans. “Ik heb een aantal jaren bij verschillende accountantskantoren in loondienst gewerkt. Met veel plezier overigens, maar ik had altijd het gevoel dat het beter kon. Mijn visie hoe je als dienstverlener in de accountancybranche met je relaties om moet gaan, werd door mijn broodheren destijds niet altijd begrepen. Bijna iedereen heeft het over onderscheidend vermogen, maar als je dat roept dan moet je dat ook laten blijken. Niet alleen onze kennis en ervaring, maar vooral de persoonlijke aandacht die wij aan onze relaties geven is de kurk waar ons succes op drijft. Daar praten wij niet over, maar we geven die aandacht gewoon. Als wij beweren dat we laagdrempelig zijn, dan zijn wij dat ook. Dat blijkt wel uit het feit dat iedereen die hier letterlijk aan de bel trekt welkom is en dat er tijd voor hem of haar wordt vrijgemaakt. Zelfs op zaterdag als we hier eigenlijk nog even willen doorwerken om alles op tijd klaar te krijgen.”
 
Betrouwbare partner
“Toen ik mijn bedrijf startte, besefte ik maar al te goed de rol die automatisering toen en in de toekomst moest gaan spelen. Ik maakte in die begintijd als enige medewerker gebruik van software die eigenlijk gemaakt is voor meerdere gebruikers. Een juiste keuze, want alle gegevens uit die begintijd zijn nu beschikbaar voor iedereen in de organisatie. Uiteraard ben ik geen automatiseerder, want ik vind dat iedereen moet doen waar hij goed in is, dus voor onze automatisering had ik een betrouwbare en deskundige partner nodig. Die was snel gevonden, ik kende Perfection al jaren vanuit mijn netwerk en de kantoren waar ik gewerkt heb. Het was dus bijna vanzelfsprekend dat ik koos voor deze partij.”
 
Kwaliteit
“Voor onze financiële administratie maken wij gebruik van Exact Globe. Omdat wij werken conform de WTA, beschikken wij met de WTA template van Synergy over een goed werkend systeem van kwaliteitsbeheersing. Dit systeem geeft snel inzicht in onze werkzaamheden, die bovendien eenvoudig te controleren zijn. In de praktijk betekent dat de medewerker die klaar is met het inboeken van een administratie de volgende stap, bijvoorbeeld het maken van de jaarrekening, via een taak in de werkstroom doorzet naar zijn collega. De administratie die hij heeft ingeboekt is gekoppeld aan dat verzoek. Omdat werkstromen geïntegreerd zijn met documentenbeheer, relatiebeheer en personeelsmanagement is er als het ware een digitaal accountantskantoor ontstaan.”
 
Deskundigheid
“De inrichting van de template is uitgevoerd door een consultant van Perfection. Dat ze daar goed luisteren naar kritiek heb ik ook kunnen ervaren. Toen ik de indruk kreeg dat de consultant tijdens de installatie op ons specifieke werkgebied tekort schoot, heeft Perfection deze medewerker onmiddellijk vervangen door een meer deskundige collega die deze klus prima geklaard heeft. Wat ik zeer plezierig vind, is dat ik bij Perfection voor verkoop, support en consultancy vaste contactpersonen heb die allemaal weten waarover ze praten. Dat noem ik beschikbare deskundigheid op afroep.”

‘Perfection heeft alles zeer goed uitgelegd en gedocumenteerd. Het verliep heel netjes en plezierig.’

NBC Hermans Accountants en Adviseurs
Nimrodstraat 13
5042 WX Tilburg
T 013-5710488
F 013-4628199
info@nbchermans.nl
www.nbchermans.nl
 
Oplossingsgebied: Exact Globe en Exact Synergy

Aantal Exact Globe/Synergy gebruikers: 11

Branche: Financiële Dienstverlening

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo