POINT
OF SALE
PRODUCTIE

DIENSTVERLENING
HANDEL EN
LOGISTIEK

ONDERWIJS
OVERHEID
ORGANISATIE

EXACT
WE VOEGEN
UW BRANCHE
GRAAG TOE

"Van Helvoirt Groenprojecten & Perfection Automatiseringen; Duurzame samenwerking"

Peter Broeren (Financieel Manager van Helvoirt. Jan Smits (Sales Consultant Perfection) Remco Valk (Directeur van Helvoirt)

Plaatje

Van Helvoirt Groenprojecten gevestigd in Berkel-Enschot is geen doorsnee hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf. Het in 1964 opgerichte familiebedrijf, waar 70 groene specialisten werkzaam zijn, onderscheidt zich door zich te richten op een duurzame samenwerking met haar klanten en het bieden van innovatieve en duurzame oplossingen. Dit levert opdrachtgevers een meerwaarde op tijdens het gehele proces van advies, ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud. Opdrachtgevers zijn gemeenten, bedrijven, instellingen en particulieren. Duurzaamheid staat bij dit groenvoorzieningsbedrijf hoog in het vaandel. Dat dit geen loze kreet is bewijst de realisatie van een duurzaam kantoor dat voor de noodzakelijke uitbreiding zorgt van de huidige kantoorruimte. 

Van Helvoirt Groenprojecten vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid enorm belangrijk. Daarom is gekozen voor de realisatie van een allesbehalve standaard kantoorgebouw. Het nieuwe kantoorpand is de vertaalslag van wat dit bedrijf bedoelt met duurzaamheid.

Energieneutraal
Het pand is volledig energieneutraal, uiteraard voorzien van zonnepanelen. De noord-zuid ligging van het gebouw zorgt voor een enorme hoeveelheid licht in het pand, waardoor ook warmte ontstaat waarvan tijdens de winter gebruik wordt gemaakt. De laagstaande zon kaatst de stralen via de spiegelvijver door en worden via de lichtgekleurde plafonds tot diep in het pand geleid. Klimplanten zorgen in de zomermaanden voor een fraai groen beeld en filteren bovendien het zonlicht als een natuurlijk zonnescherm. Daarnaast is nadrukkelijk aansluiting gezocht met het type werkzaamheden van Van Helvoirt Groenprojecten. Zo wordt bijvoorbeeld de leemkachel gestookt op groenafval en wordt urine afgescheiden zodat het struviet op termijn als meststof gebruikt kan worden.

Meer dan alleen groenvoorziening
Van Helvoirt Groenprojecten is deelnemer en mede-initiatiefnemer van het Opleidingscluster Midden Brabant dat bestemd is voor leerlingen van aangesloten bedrijven in de groenvoorziening. Particulieren kunnen bij Studio van Helvoirt terecht voor ontwerp en advies van avontuurlijke tuinen. Voor de realisatie van groendaken en daktuinen werkt Van Helvoirt Groenprojecten nauw samen met ZND dakbedekking. Tevens is het bedrijf één van de weinige groenvoorzienersbedrijven dat in bezit is van alle vier de Groenkeur certificaten (tuinaanleg en –onderhoud, groenvoorziening, boomverzorging en dak- en gevelbegroening).

Kundige automatiseringspartner
“Natuurlijk kan een onderneming met zoveel activiteiten niet zonder een goede administratieve organisatie en betrouwbare automatisering”, aldus Peter Broeren, financieel manager en verantwoordelijk voor de automatisering. “Dat we administratief alles goed op orde hebben blijkt wel uit het convenant ‘Horizontaal toezicht’ dat we met de belastingdienst hebben afgesloten. Daarbij is een goed functionerende automatiseringsomgeving van groot belang, maar zeker zo belangrijk is een kundige automatiseringspartner. Wij zijn al ruim 10 jaar klant bij Perfection Automatiseringen. Toen ik in 2008 hier begon was Perfection Automatiseringen bezig met de implementatie van een Citrix omgeving. In die beginperiode werd ik door mijn collega’s overstelpt met vragen en problemen. Dankzij de uitgebreide kennis en ervaring van de Perfection medewerkers met Citrix, kon ik altijd rekenen op een deskundige en adequate ondersteuning.”

Kennis voor de toekomst
Voor Citrix ervaar je dat ze voldoende kennis in huis hebben. Hoe is het kennisniveau op andere gebieden? Peter Broeren: “Je kunt goed merken dat zowel de consultants als de helpdeskmedewerkers voor veel producten en oplossingen gecertificeerd zijn. Dat vertaalt zich niet alleen bij de dagelijkse vragen en problemen, maar ook als het gaat om toekomstige ontwikkelingen in automatiseringsland die van belang kunnen zijn voor onze organisatie.”
Als het nodig is, staan ze er ook

Heb je ervaring met Perfection Automatiseringen als ze in actie moeten komen bij calamiteiten? “We hebben onlangs ervaren waartoe ze in staat zijn bij een storing”, aldus Peter Broeren. Onlangs zorgde een blikseminslag voor schade onder meer aan onze server. Gevolg was dat een groot deel van onze medewerkers niet konden werken. Een telefoontje naar Perfection Automatiseringen was voldoende voor ze om alles uit de kast de trekken om ons weer zo snel mogelijk up en running te krijgen. Binnen een werkdag konden wij weer beschikken over ons netwerk.”

“Binnenkort moeten onze servers vanwege de verhuizing verplaatst worden. De consultants van Perfection Automatisering vinden het geen enkel probleem om dat op een zaterdag te doen, zodat wij op maandag gewoon weer aan het werk kunnen en dus geen tijd verliezen. Het is een hele geruststellende gedachte dat je een automatiseerder hebt die altijd voor je klaar staat en er naar streeft je verwachtingen te overtreffen.”

Regelmatig systeembeheer
“We hebben met Perfection Automatiseringen een zogenaamde Modulaire Service Overeenkomst gesloten. Een contract dat er in voorziet dat op regelmatige basis een infra consultant het systeembeheer verzorgt. Hij controleert een aantal specifieke zaken in ons netwerk om zo eventuele storingen te voorkomen. Dat brengt rust in de organisatie omdat we niet geconfronteerd worden met allerlei ad hoc situaties. Ik verzorg zelf de 1e lijns support, maar ik verzamel de vragen en probleempjes die we zelf niet hebben kunnen oplossen. Tijdens het reguliere bezoek van de infra consultant worden die zaken door hem beantwoord of opgelost.”

Informele omgang
Hoe is omgang met de Perfection medewerkers? “Die omgang is heel informeel,” vertelt Peter Broeren. “Consultants die hier regelmatig over de vloer komen gedragen zich alsof ze in dienst zijn bij Van Helvoirt Groenprojecten”, vertelt Peter Broeren. “Met andere woorden ze voelen zich hier thuis en dat vertaalt zich in de omgang en de communicatie. Het zijn geen gladde jongens die alleen maar commercieel denken. Het zijn plezierige mensen die ons belang goed in de gaten houden. Dat geldt overigens voor iedereen bij Perfection Automatiseringen.”

Van Helvoirt Groenprojecten B.V.
Oisterwijksebaan 8A
5056 RD Berkel-Enschot
T (013) 540 82 00
F (013) 540 82 01
info@vanhelvoirtgroenprojecten.nl
www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo