POINT
OF SALE
PRODUCTIE

DIENSTVERLENING
HANDEL EN
LOGISTIEK

ONDERWIJS
OVERHEID
ORGANISATIE

EXACT
WE VOEGEN
UW BRANCHE
GRAAG TOE

"De connectie tussen innovatie en kwaliteit"

Al ruim 27 jaar assembleert MCAP de meest uiteenlopende kabels en verbindingen. Geen massaproductie, maar opdrachten die afwijken van het gangbare hebben ze in Raamsdonksveer het liefst. Daarin kan MCAP bewijzen wat hun grote kracht is. Dankzij de kleinschaligheid kan er snel geschakeld worden voor zowel de uitvoeringen van het product als voor de snelheid van levering. “Natuurlijk hebben we graag ook grote orders, maar de echte uitdagingen zijn toch de wensen en eisen van klanten waarbij we de gebaande paden moeten verlaten. We voeren opdrachten niet klakkeloos uit, maar kijken kritisch wat de klant werkelijk wil en adviseren hem daarin,” aldus Martin van Aperloo die samen met zijn vrouw Corina het bedrijf runt. Een boeiend gesprek met een zeer enthousiaste ondernemer bij wie innovatie in al zijn geledingen hoog in het vaandel staat. 

Maatwerk
“Aanvankelijk zijn we gestart met de productie van printerkabels, maar door de aanbiedingen van grote producenten doen we dit al jaren niet meer zelf. We hebben ons nu toegelegd op het leveren van maatwerk met glasvezel en koper. Door de opkomst van HDTV is er veel behoefte aan glasvezelverbindingen. Een mooi voorbeeld is de maatwerkoplossing die we ontwikkeld hebben voor Dutchview, marktleider in het realiseren van onder andere televisieproducties. Onze oplossing had tot gevolg dat er in tegenstelling tot de oude situatie waarin er voor iedere camera een kabel nodig was, er nu slechts één kabel voor 10 camera’s gebruikt wordt. Dit scheelt niet alleen enorm veel ruimte, maar drukt ook de exploitatiekosten bij onze klant.”

Innovatie
“Sinds de start van mijn bedrijf ben ik constant op zoek naar vernieuwingen en verbeteringen. Niet alleen voor onze producten en oplossingen, maar ook voor de dagelijkse werkzaamheden binnen onze eigen organisatie. In 2006 hebben we samen met een advies organisatie een meerjarenplan opgesteld. Eigenlijk hebben we onszelf een spiegel voorgehouden om er achter te komen waar en hoe we zaken konden verbeteren. Automatisering vervult hierin een zeer belangrijke rol,” zegt Martin van Aperloo. “We zijn continu aan het onderzoeken hoe we met behulp van automatisering nog efficiënter kunnen werken. Als je nagaat dat we in 1989 op één PC in Exact voor DOS onze administratie verwerkten en dat ik nu op ieder willekeurig moment kan zien hoe wij er voor staan, dan mag je gerust stellen dat we ook op dat gebied een innovatieve organisatie zijn.”

Samenwerking
“Uiteraard kun je dat allemaal niet zelf doen. Automatiseren is tenslotte niet ons vak, maar dat van Perfection die hier al praktisch vanaf het begin over de vloer komen. In 2002 kwam er voor ons een einde aan het DOS tijdperk. We werden pilot met Exact Globe software. Dat heeft ons veel extra tijd gekost. Uiteindelijk is dat allemaal goed gekomen en zijn we samen met Perfection onze automatisering gaan uitbreiden. Dat begon met Synergy van Exact, dat we na het zien van een demo in eerste instantie veel te omvangrijk vonden voor ons bedrijf. Echter toen we de kans kregen om met een proeflicentie aan de gang te gaan, kwamen we steeds meer onder de indruk van de mogelijkheden. De CRM functionaliteit van Synergy is veel beter dan die van Globe. Tevens konden we onze klachtenprocedure er in registreren. En last but not least de tijdregistratie op onze productieafdeling. Voorheen werd dat op papier geregistreerd. De tijdregistratie wordt nu met behulp van scanners vastgelegd. Een meer nauwkeurige methode die tevens voor onze medewerkers een stuk plezieriger werkt. Deze oplossing hebben we samen met een consultant van Perfection bedacht en uitgewerkt, een puik voorbeeld van een voorbeeldige samenwerking.”

Rendement door inzicht
“We hebben nu inzicht in onder meer de tijdsduur van ons productieproces. We kunnen op basis van die informatie waar nodig en waar dat kan het proces wijzigen. Ik kan nu de vinger op de zere plek leggen,” gaat Martin van Aperloo verder. “We hebben nu inzicht of een klant een bijdrage levert aan onze marge. We hebben ooit afscheid genomen van een klant die op jaarbasis voor een ton bestelde, echter door de uitgeknepen prijs verdienden we hier nauwelijks aan. Doordat we op basis van actuele cijfers inzicht hebben kunnen we het rendement van ons bedrijf nauwkeurig bewaken”. 

Goed huwelijk
“Dat we al ruim 25 jaar klant zijn van Perfection zegt genoeg over onze relatie. Net als in een goed huwelijk zijn we eerlijk en kritisch naar elkaar toe. Ze spelen altijd goed in op onze specifieke wensen en zoeken voor elk probleem een oplossing. En in het uitzonderlijke geval dat iets niet kan, dan wordt dat ook eerlijk aangegeven. Ook dat is een goed antwoord”.

MCAP Cable & Glassfiber Assemblies B.V.
Bliek 18
4941 SG RAAMSDONKSVEER
T 0162-518208
F 0162-518216
info@mcap.nl
www.mcap.nl

Oplossingsgebied: Exact Globe/Synergy/Orbis en infra on permissis private cloud.

Aantal Exact Globe/Synergy gebruikers: 11

Branche: Productie kabels

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo