POINT
OF SALE
PRODUCTIE

DIENSTVERLENING
HANDEL EN
LOGISTIEK

ONDERWIJS
OVERHEID
ORGANISATIE

EXACT
WE VOEGEN
UW BRANCHE
GRAAG TOE

"Citrix, een betrouwbaar werkpaard"

Stinis produceert hijsgereedschappen voor in de haven. Van spreaders om een container op te pakken, tot hijsjukken en kettingwerk. Het bedrijf bestaat ruim 150 jaar en heeft naast de hoofdvestiging in Krimpen aan de Lek nevenvestigingen in Sjanghai en Singapore. In 1998 was het bedrijf in de markt voor een nieuw logistiek pakket en een netwerk dat daar bij paste. Mathieu de Vries, projectengineer bij Stinis, vertelt hoe die zoektocht via via, leidde naar een “Citrix-netwerk”, geleverd door Perfection.
 
“Vóór 1998 maakten we gebruik van een Unix netwerk, maar het was een probleem om daar een goed werkend logistiek systeem bij te vinden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor ISAH. ISAH sloot het beste aan bij onze ideeën, maar hun systeem draaide volledig onder Windows. En dat verschilt nogal van Unix. Als gevolg daarvan hadden we ook nieuwe servers, werkstations en bekabeling nodig. We zijn toen door ISAH geattendeerd op Perfection. Het bedrijf sprak ons meteen aan. To the point en ze weten waarover ze praten. Overigens hebben we dat niet in één keer beslist, want het was een investering van enkele tonnen.”
 
Wie zijn portemonnee trekt, kan overal terecht
Wie “enkele tonnen” te investeren heeft, kan natuurlijk overal terecht voor een leuk netwerk. Wat gaf de doorslag? “Perfection had niet alleen mooie spullen maar ook een goed verhaal en adequate ondersteuning. Ze hebben mensen met veel kennis van zaken over hoe je een netwerk betrouwbaar kunt laten draaien. Kleine problemen zijn er altijd, maar dan kun je terugvallen op een goede helpdesk. Bij eventuele grotere problemen zijn ze binnen no time hier.” En als het helemaal mis gaat? “Dat hebben we gelukkig nog nooit meegemaakt.”
 
Diehard met hersens
Hoe is de kwaliteit van de ondersteuning door Perfection? “ ‘Onze’ onderhoudsmedewerker van Perfection is een echte diehard. Als je hem iets vraagt, is hij zelfs genegen om in zijn vrije tijd in ons systeem te kijken. Hij logt ’s avonds even in en dan krijg je de volgende dag een mailtje van hem met een antwoord op onze vragen of een advies om een probleem op te lossen. Dat is een mentaliteit die werkt. Het gebeurt eigenlijk nooit dat er iets echt kapot is. Meestal is het een kwestie van een instelling aanpassen. Maar het kan altijd beter. Dan wordt er gewoon een andere route gekozen. Daarvoor moet je wel precies de weg weten in het netwerk. En dan zie je de verschillen. Iedereen kan een computer in een netwerk zetten, dat is gewoon een netwerkkabel aansluiten. Om ervoor te zorgen dat alle communicatie tussen werkstations en server vlotjes verloopt, heb je naast de juiste mentaliteit ook voldoende kennis nodig. En dat is dan ook bij ‘onze’ Perfection medewerker in ruime mate voorhanden.” aldus Mathieu de Vries.
 
Een dom kastje
“We werken hier binnen een Citrix-omgeving. Daarbij nemen de servers eigenlijk de plaats in van een werkstation. Er staat een simpel kastje op het bureau dat niets meer doet dan alleen scherminformatie en toetsenbordaanslagen doorgeven aan de server. De software die je nodig hebt om te werken staat dus niet op een PC op je bureau, maar op de Citrixserver. Een belangrijk pluspunt daarbij is dat je alle software maar één keer hoeft te installeren.”
 
Een betrouwbaar werkpaard
Is dat niet kwetsbaar als de Citrix server uitvalt? “Om dat probleem op te vangen hebben we twee van die Citrix servers draaien. Ze werken tegelijkertijd. Het voordeel daarvan is dat de werkbelasting over beide servers wordt verdeeld. Als de ene server het erg druk heeft, kan de volgende gebruiker doorwerken op die andere server.” En bij stroomuitval hebben we een noodstroomvoorziening die alle gegevens opslaat voordat de servers worden afgesloten. Een betrouwbaar werkpaard dus.”
 
Slimme oplossing
In de praktijk blijkt het werkpaard ook over een goed verstand te beschikken: “Citrix beheert niet alleen de software en de verdeling van de werklast, maar ook de autorisatie. Met Citrix kun je exact afstellen wie welke programma’s mag gebruiken. Voor ons is belangrijk dat er vanuit de hele wereld gewerkt kan worden op de servers die hier staan. Het voordeel daarvan is dat alle gegevens hier veilig worden opgeslagen.” Klinkt ingewikkeld, een Citrixserver? “Valt best mee. De server zelf is gewoon een Windows server. Daaroverheen draait Citrix als een soort schil. Die schil levert elke medewerker precies de software en gegevens die hij nodig heeft. Niet meer en niet minder.”

Stinis Holland BV
Dorpsstraat 130
2931 AG KRIMPEN A/D LEK
tel. 0180- - 51 46 55
fax. 0180 - 51 61 90
e-mail: info@stinis.com
website: www.stinis.com
 
Oplossingsgebied: Infra

Branche: Vervaardiging van hijs-, hef en andere transportwerktuigen

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo