POINT
OF SALE
PRODUCTIE

DIENSTVERLENING
HANDEL EN
LOGISTIEK

ONDERWIJS
OVERHEID
ORGANISATIE

EXACT
WE VOEGEN
UW BRANCHE
GRAAG TOE

"Automatiseren met beide voeten op de grond"

IDIS is producent en distributeur op het gebied van cameraobservatie- en registratie technieken. Het bedrijf biedt daarbij een compleet productpakket voor groothandel en installateur. Uiteraard is IDIS binnen de branche niet de enige die dat doet. Toch weet het bedrijf zich daar duidelijk te onderscheiden. IDIS is één van de weinige Europese bedrijven binnen de branche die nog in eigen land produceert. Daarnaast is IDIS de enige producent in deze markt met een 24/7 servicedienst. Juist die specifieke positionering brengt onverwachte voordelen met zich mee. Directeur Carlo Kuijer over zijn bedrijfsformule en de rol daarbij van Perfection Automatiseringen.
 
Doordachte positionering
Carlo Kuijer over de positionering van zijn bedrijf: “In onze markt draait het vooral om prijs/kwaliteitsverhouding en servicegerichtheid. Die servicegerichtheid dekken we af met onze 24/7 servicedienst. Dit is zeer belangrijk, want we praten hier wel over emotie. De gevoelens van angst vervangen door veiligheid vereist dat je dag en nacht bereikbaar moet zijn. Bewaking is een noodzakelijk kwaad, maar je moet er wel zijn als het nodig is.”
 
Binnen Europa gebeurt het
“Europa en vooral Nederland hebben op ons vakgebied hoogstaande technologie in huis, waarbij ook wordt gedacht aan de kleinere systemen. Wij kunnen bij een kleinschaliger productie voor een concurrerende prijs werken. “Het is op dit moment net zo goedkoop om hier te produceren als bij prijsvechters in Azië. Als ik daar bijvoorbeeld een camera laat produceren, dan moet ik er ten eerste tienduizend afnemen. Ten tweede is het uitvalpercentage dan aan de hoge kant. Voor diezelfde camera betaal je hier misschien een euro meer, maar dan weet je in elk geval dat je aan alle certificeringen voldoet en dat het uitvalpercentage nihil is.”
 
Bewuste partnerkeuze
Hoe past Perfection in dit verhaal? “Doel was om onze bedrijfsprocessen via Exact zowel voor onszelf als onze klanten transparanter te maken. Daarvoor zocht ik een automatiseringspartner die met beide voeten op de grond staat. Perfection heeft goede referenties en ze hebben in de afgelopen jaren prijzen voor Exact dealer en Exact support dealer van het jaar binnengehaald. Tevens beschikken de medewerkers van Perfection over de juiste mentaliteit”
Deze prijzen en certificaten worden in de praktijk zondermeer waargemaakt. De klantvriendelijkheid, en het gemak waarmee we met ze kunnen communiceren is uitstekend. Ze begrijpen precies wat we bedoelen. Ze kunnen ook in begrijpelijke taal uitleggen wat de mogelijkheden en consequenties zijn. Vanaf het begin komt altijd dezelfde medewerker voor de implementaties en het beheer. Die begrijpt hoe het bij ons draait. We hoeven die medewerker dus niets uit te leggen over onze organisatie. Zo kan hij heel gericht zijn tijd gebruiken voor onderhoud en het adviseren in automatiseringsoplossingen.
 
Vanuit de cockpit gezien
“We zijn begonnen met een financiële module binnen Exact. Dat is geleidelijk uitgegroeid met modules voor logistiek, voorraadbeheer en service. Naderhand is er over al die modules heen een schil geplaatst: de Exact Synergy omgeving. Dat is een webbased oplossing die al die modules met elkaar laat praten. Alle informatie vanuit die modules worden met elkaar gecombineerd en weergegeven op één plek: de cockpit. Die cockpitgegevens gebruiken wij zowel intern als extern. Daarmee kunnen we klanten real time inzage geven in uitvalpercentages, reparaties, orderstatus en financiële gegevens.” En het profijt voor Divitec zelf? “Het hoogste rendement halen wij met het aantal medewerkers die we in dienst hebben, we kunnen met minder mensen meer doen. Bovendien besparen we aanzienlijk op bijvoorbeeld voorraadbeheer en debiteurenbewaking.”
 
Vreemdgaan?
Hebt u nooit overwogen om een andere leverancier in te schakelen? “We hebben in het verleden ook met een branchegenoot van Perfection gesproken voor het logistieke proces. We merkten al snel dat deze automatiseerder niet zozeer oplossingsgericht werkte, maar productgericht. Daarmee wil ik eigenlijk zeggen: Perfection begrijpt exact wat wij willen, zij kunnen heel goed een vertaalslag maken naar de werkelijkheid. Ze hebben er oog voor hoe onze bedrijfsprocessen in elkaar zitten en aan de hand daarvan wordt geadviseerd over automatisering. Ze zijn realistisch en eerlijk. Perfection past de oplossing aan aan je bedrijf, terwijl de andere partij juist andersom te werk ging. Daar kwamen we dus snel van terug.”

IDIS Nederland B.V.
De Slof 9
5107 RH DONGEN
tel. 0162-387247
fax. 0162-311915
e-mail: info@bnl.idisglobal.com
website: www.idisglobal.com 
 
Oplossingsgebied: Exact Globe en Exact Synergy

Aantal Exact Globe en Synergy gebruikers: 12

Branche: Beveiliging en opsporing

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo