POINT
OF SALE
PRODUCTIE

DIENSTVERLENING
HANDEL EN
LOGISTIEK

ONDERWIJS
OVERHEID
ORGANISATIE

EXACT
WE VOEGEN
UW BRANCHE
GRAAG TOE

"Importeur en exporteur van zoetwaren"

Starsweets Holland B.V. is importeur en exporteur van zoetwaren. Vanuit Breda en een nevenvestiging in België worden zoetwaren vanuit de hele wereld geïmporteerd en afgezet in West Europa. De belangrijkste afnemers zijn grote winkelketens zoals A.H., Laurus en Jamin, maar Starsweets levert eveneens aan kleinere snoepzaken. Jaren geleden selecteerde het bedrijf Exact Globe software met Perfection als leverancier. Inmiddels is Exact Globe bij Starsweets verdwenen, maar Perfection bleef uitdrukkelijk in beeld.
 
Eerste kennismaking
“Hoe onze relatie met Perfection precies in elkaar zit wordt pas duidelijk als ik eerst iets vertel over de ontstaansgeschiedenis van ons bedrijf. Starsweets is het resultaat van een fusie tussen het Belgische Eurocandy en het Nederlandse Wiver Sales, 8 jaar geleden. Doel van dat samengaan was de uitrol van onze gezamenlijke formule over West- Europa. Om dat te vereenvoudigen is toen besloten tot één systeem voor bestellingen, verkoop, magazijnbeheer en financiële administratie. De keus viel op Exact Globe en op Perfection als leverancier. Exact leek te kunnen voldoen aan onze eisen en Perfection kenden we als een bedrijf dat zijn sporen had verdiend. En dan is het gewoon een kwestie van één en één is twee.”
 
Exit Exact
Inmiddels is Starsweets van Exact Globe afgestapt. “Een paar jaar geleden eiste onder meer A.H. van haar toeleveranciers de overstap naar een compleet digitaal systeem voor bestellingen en facturering. A.H. is één van onze grootste klanten, dus dan moet je mee. Perfection heeft er alles aan gedaan, maar Exact kreeg het niet voor elkaar om dat tijdig voor ons te realiseren. Toen zijn we verder gaan kijken. Sindsdien gebruiken we een ander softwarepakket.”
 
Blijvende relatie
Toch is Perfection nog steeds de automatiseringspartner voor de levering en onderhoud van het volledige netwerk bij Starsweets. “Hun performance in het verleden was niet slecht. Dat Exact niet tijdig kon leveren, daar stond Perfection helemaal buiten. En ik moet zeggen, we zijn nog steeds blij zijn dat we bij Perfection zitten. Omdat ze steeds kwaliteit leveren en écht verstand van zaken hebben. Het is natuurlijk prettig als je niet steeds alles opnieuw alles moet uitleggen. Perfection doet hier al bijna tien jaar het onderhoud en weet dus hoe het hier reilt en zeilt. Daarbij verstaan de medewerkers van Perfection niet alleen hun vak, maar kunnen ook in begrijpelijke taal communiceren. Normaal weet een automatiseringsbedrijf wel hoe het gedaan moet worden, maar niet hoe zij dit moeten overbrengen. Perfection kan dat wél.”
 
Over kwaliteit en service
Perfection levert bij Starsweets uitsluitend IBM apparatuur. “We hebben nooit andere hardware overwogen. Wanneer je in dit soort zaken investeert, moet je het goed doen. Hardware moet betrouwbaar zijn en dat mag het best iets duurder zijn. Op termijn betaalt zich dat vanzelf terug. Wij hebben nu sinds tien jaar IBM hardware in huis en er zijn nooit problemen met dit merk geweest. Het is niet alleen een kwestie van de betrouwbaarheid van de systemen zelf. Ook de inrichting van een netwerk is heel belangrijk. Even een beetje software op een server zetten en de zaak laten draaien, is niet voldoende. Het moet ook góed draaien. En dan heb ik toch graag met Perfection te maken. Daar komt bij, dat als ik naar Perfection bel en zeg dat onze server plat ligt, we direct worden geholpen. Ze kijken niet of er tijd voor is, ze máken tijd. Het is niet alleen de zekerheid dat we worden geholpen, het is ook de manier waaróp. Direct en klantvriendelijk. Dat spreekt natuurlijk ook enorm aan.”

StarSweets Holland BV
Stadionstraat 13/2
4815 NC BREDA
tel. 076-5964649
fax. 076-5963011
e-mail: info@starsweets.nl
website: www.starsweets.nl

 

Oplossingsgebied: Infra installatie en beheer

Aantal hoofdgebruikers: 10

Branche: Groothandel in voedings- en genotmiddelen algemeen assortiment

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo