Symantec Back-up Exec wordt Veritas Back-up Exec

Symantec Back-up Exec wordt Veritas Back-up Exec

In oktober 2015 is de Back-up Exec software van Symantec overgegaan naar Veritas. Deze overgang verloopt niet echt soepel, hierdoor worden verlengingen / renewals met grote vertraging uitgeleverd. Ook de communicatie met de distribiteur en Veritas verlopen stroef. Dit wordt niet veroorzaakt door de medewerkers, maar de op dit moment bijna ondoorgrondelijke orderprocedure(s). Wel is de belofte gedaan, dat onze klanten / gebruikers de bestaande software kunnen blijven gebruiken, ook als de renewal datum is verlopen.

De verwachting is dat eind januari de meeste backorders zijn afgehandeld en dat begin van het tweede kwartaal ook nieuwe bestellingen sneller worden afgehandeld. Tot die tijd kunnen wij u, als Veritas partner, voorzien van “tijdelijke” versies zodat u systemen op een juiste wijze geback-upped worden.

Korte toelichting (Symantec / Veritas)
In 2005 heeft Symantec Veritas als bedrijf overgenomen, met als doel alle beveiligingssoftware (anti-virus / spam en back-up oplossingen) als één bedrijf in de markt te zetten. Helaas is dat de actualiteit van de back-up sofware niet altijd ten goede gekomen en is de aansluiting met de marktontwikkelingen achtergebleven. Dit heeft een dieptepunt gekend in Back-up Exec 2012, door pas op een zeer laat moment het back-uppen van (virtuele) Windows 2012 servers volledig te ondersteunen. Al deze ontwikkelingen bij elkaar hebben er voor gezorgd dat de CEO van Symantec in 2015 is afgetreden en dat Veritas weer als zelfstandige onderneming het product Back-up Exec in de markt zet. Wat goed is voor de verdere ontwikkeling van de Back-up Exec producten.

Met Veritas Back-up Exec 2015 is er weer een back-up oplossing die wel aansluit bij alle Windows versies. Zo zijn er nu ook nieuwe licentiesamenstellingen mogelijk welke beter aansluiten bij de marktvraag. De meest voorkomende versies zijn:

Veritas Back-up Exec V-RAY editie
Deze licenties worden verleend per fysieke processor en voorzien in alle back-up software en back-up agents voor virtuele serveromgevingen.

Back-up Exec Capacity editie (lite*)
Deze licenties worden verleend per te back-uppen TerraByte en voorziet in alle back-up software en back-up agents voor virtuele en fysieke serveromgevingen.

*) De lite versie voorziet in de meest voorkomende back-up agents.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkoop binnendienst via 013-536 20 60 optie 3.

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo