Verstoring: DDoS-aanval Comodo

Op dit moment herstelt Comodo van een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval. Deze aanval werd vanochtend geconstateerd en lijkt ondertussen afgeslagen te zijn. De systemen zijn echter nog herstellende van deze aanval. Men verwacht dat alle diensten in de loop van de middag (15-08-2017) volledig hersteld zijn.

Perfection maakt veelvuldig gebruik van certificaten die door Comodo ondertekend worden. Deze certificaten worden onder andere gebruikt voor versleutelde communicatie met onze centrale diensten. Daarnaast kan uw organisatie zelf ook gebruik maken van eigen Comodo-certificaten.

Deze aanval levert geen risico op voor uw informatiebeveiliging. Het gaat hier enkel om een verstoring van de dienstverlening: een certificaat kan onterecht de status 'niet vertrouwd' ontvangen, waarna de versleutelde communicatie afgebroken wordt of een onverwachte waarschuwing getoond wordt.

Indien u gebruik maakt van Comodo-certificaten en een mogelijk onterechte waarschuwing ontvangt, of vermoed dat u een verstoring ondervindt ten gevolge van deze aanval, verzoeken wij u contact op te nemen met onze helpdesk.

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo