Twin Datacenter Concept

In 2003 zagen wij een verandering in de markt waarbij de voorkeur van On-Premise oplossingen verschoof naar Cloud oplossingen (destijds nog Outsourcing genoemd). Hierop inspelend is in 2004 begonnen met de aanleg van ons eigen, in-house datacenter.

Ons bewust zijnde van de impact die de kleinste downtime voor onze klanten betekenen, werden kosten noch moeite gespaard om  dit datacenter te voorzien van de beste redundantie-mogelijkheden. Vrijwel alle componenten zijn in dit datacenter minimaal dubbel uitgevoerd: van netwerkcomponenten tot koeling. Op een duaal uitgevoerde energie-leverancier na voldoet ons datacenter daarmee aan alle TIER III normen.

Ondanks hoge uptime van ons datacenter waren wij nog niet tevreden over de borging van onze cloud-omgeving. Om een zo hoog mogelijke beschikbaarheid van deze oplossingen te kunnen garanderen zijn wij sinds 2013 een partnership aangegaan met het gerenommeerde Engie.

In het Engie-datacenter, gelegen bij Maastricht-Aachen Airport, werd een gespiegelde situatie van de in ons eigen datacenter aanwezige omgeving aangelegd. Deze omgeving werd, net zoals ons eigen datacenter, voorzien van een dubbele (geografisch gescheiden) internetkoppeling. In geval van nood kan deze omgeving de diensten van TCC overnemen. 

Door (wederom dubbel uitgevoerde) dark fiber verbindingen met onze Private Suite in het Engie-datacenter te leggen waren wij in staat ervoor te zorgen dat beide omgevingen actief met elkaar samenwerken. Beide omgevingen zijn zich van elkaar bewust en synchroniseren continu elkaars gegevens.

Beide locaties werken hard samen om ervoor te zorgen dat uw cloudomgeving de hoogst mogelijke uptime geniet!

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo