Beveiliging / Security Plus

Veel bedrijfsnetwerken zijn aangesloten op het internet. Hoewel internet een erg waardevolle bron voor uw bedrijf kan zijn, zorgt het ook voor de nodige risico’s voor uw bedrijfsnetwerk. Virussen, spam en hackers kunnen voor veel overlast zorgen. Daarom is het van groot belang om uw netwerk goed te beveiligen en de risico’s te verkleinen.

Beveiligingsrisico’s
Er zijn diverse beveiligingsrisico’s, waarbij we onderscheid maken tussen:

 • Ongeautoriseerde toegang tot het netwerk;
 • Fysieke beveiliging;
 • Beveiligingslekken in software;
 • Virussen en wormen;
 • Diefstal;
 • Spam;
 • Spyware.

Vooronderzoek
De beveiligingsoplossing bestaat uit een traject waarbij in een voorgesprek de wensen en eisen in kaart worden    gebracht. Door middel van een scan krijgen we vervolgens een goed beeld van uw huidige netwerkbeveiliging. Na overeenstemming vindt de implementatie/installatie van de noodzakelijke hard- en software plaats, wat uiteindelijk   resulteert in het vereiste beveiligingsniveau. 

Ongeautoriseerde toegang tot het netwerk
Een groot risico is het feit dat ongewenste gasten er met uw bedrijfsgegevens vandoor gaan, simpelweg omdat uw netwerk niet goed is beveiligd. Om uw netwerk te beschermen tegen dit soort diefstal, maken wij gebruik van een zogenaamde firewall. Een firewall is een soft- of hardwarematige oplossing die al het internetverkeer vanaf het internet naar uw netwerk blokkeert. Dit zorgt ervoor dat ongenodigde gasten zoveel mogelijk worden geweerd. Indien er echter beveiligingslekken in bepaalde software aanwezig zijn, kan een firewall hier niets tegen doen.

Daarom kan Perfection als oplossing een zogenaamd Intrusion Detection System (IDS) implementeren, waardoor al het verkeer van en naar uw bedrijfsnetwerk gecontroleerd wordt. Daarnaast zijn er hardwarematige oplossingen, zoals camera’s en tokens. Hierdoor zal de veiligheid van uw netwerk aanzienlijk toenemen.

Fysieke beveiliging
Zelfs als de toegang tot uw netwerk met de meest moderne technieken beveiligd is, bestaat altijd nog het risico van  inbraak of diefstal. Daarom is het natuurlijk van belang dat uw apparatuur zoals servers in een afgesloten ruimte staat. Perfection kan u hierin adviseren. 

Draadloos (wireless) networks
Tegenwoordig wordt zeer veel gebruik gemaakt van wireless netwerken. Omdat dit type netwerk erg gevoelig is voor ongewenste gasten, zorgt Perfection ervoor dat de access points van uw netwerk altijd op het hoogst mogelijk niveau worden afgeschermd voor ongenodigde gasten. Dit doen wij door het dataverkeer tussen uw mobiele apparatuur en het access point te versleutelen met behulp van WPA. Let hierbij wel op dat niet alle apparatuur geschikt is voor het gebruik van deze methode. Daarnaast zullen wij enkel de door de klant aangegeven apparatuur als vertrouwd aanmerken door middel van “MAC-adress filtering”.

Beveiligingslekken in software
Doordat Perfection met regelmaat uw software update en dus voorziet van de meest recente versie, zorgen wij ervoor dat bekende beveiligingslekken in software gedicht worden en dus een verminderd risico voor uw organisatie vormen. Dit doen wij door middel van de zogenaamde Windows  Update. Deze kan naar wens ingesteld worden om hand­matig of automatisch de systemen te updaten.

Virus filtering, spam en spyware
Door gebruik te maken van geavanceerde antivirus software kunnen wij uw netwerk beschermen tegen de gevaren van virussen en spyware. Hierbij is het mogelijk dat wij uw netwerk beschermen op verschillende niveau’s. Denk hierbij aan bescherming van uw werkplekken en servers. Daarnaast is het mogelijk om uw inkomende e-mails op virussen te scannen alvorens zij uw netwerk binnenkomen. Hierdoor beschikt u over de hoogst mogelijke beveiliging tegen virussen.

Ook is het mogelijk om uw onderneming met dezelfde software te beschermen tegen spam. Doordat ongevraagde e-mail gefilterd word, zal deze niet bij uw medewerkers aankomen; en hierdoor vermindert het risico op virussen.

Belangrijke opmerkingen
Hoewel Perfection met behulp van de hierboven genoemde oplossingen het gevaar van o.a. hackers, virussen, spam en spyware beperkt, kunnen wij de veiligheid nooit voor 100% garanderen. De methodes die gebruikt worden door hackers, virusschrijvers, spammers en andere ongenodigde gasten veranderen namelijk in hoog tempo.

Risicogebieden met mogelijke oplossingen

 • Ongeautoriseerde toegang tot het netwerk 
 • Tokens, camerabeveiliging, soft- en hardware­matige firewalls, IDS
 • Fysieke beveiliging 
 • Aparte ruimtes/kasten, camerabewaking, tokens
 • Beveiligingslekken in software 
 • IDS, hardware- en softwarematige firewalls
 • Virussen 
 • Antivirus software
 • Spam 
 • Antispam soft- en hardware
 • Spyware 
 • Antispyware soft- en hardware

Voor alle risicogebieden en mogelijke oplossingen geldt een gedegen advies, gevolgd door een gedegen implementatie en configuratie. Regelmatig applicatiebeheer zorgt er vervolgens voor dat alle soft- en hardware ook up-to-date is en goed blijft werken. Voor de mogelijkheden hiertoe verwijzen wij u naar de module “Systeem- en Applicatiebeheeruren”.

Voor een op maat gesneden advies met betrekking tot de verschillende vormen van beveiliging kunt u contact opnemen met uw Account Manager.

HPE Silver PartnerWebsense Gold PartnerPlatform Outsourcing NederlandExact Certified PartnerVodafoneInnovaphone Authorized Reseller (iAR)APC Reliability Provider PartnerVeeam Silver ProPartnerNutanixRIPE NCCCitrix Silver Solution ProviderCisco Select Certified PartnerVMware Professional Solution ProviderHP Gold Client Virtualization Specialist